Tuesday, December 28, 2010

Gotong Royong, Chiken Chop & Kek Otomen ^__^

Assalamualaikum...^^

Sabtu lepas balik kampung kejap..kunun2 ada gotong royong..aku makan je byk..sape swoh masak sedap..urmm..tp xla mkn byk..aku mkn nsi impit ng kuah kacang je..balas dendam..haha..makan puas2 selagi ada..diorg syok btoi lek kampung..sempat b'niaga lg..huhu..masyuk..tgk org niaga mcm senang je..tp ne ada benda yg senang..easy come, easy go..ada paham..??

Snap kt dlm bilik time kunun nk tido tp x dpt tdo coz ada bdk buat bseng

Dduk kt kampung 1 mlm je..esknya balik KL..tp mse otw blek singgah umh opah ngah jap nk tye psl umh sewa utk angah..sporting btoi diorg tuh..sume pk sme..ble cter kt diorg, dr opah ngah smpai la ank2 dia bg jwpn yg sme iaitu dduk je la kt umh ni..xde sape dduk..wt mcm umh sndri..hebat x..??angah bakal tggl di umh opah ngah..sgt sesuai..kunun nk singgah kejap je tp da jd b'jam2 pula..sbb kebetulan ada org nk p'kenalkan produk biodisc..sgt bgos n harga pon sgt ke langit..

Tp bkn nk cter psl tu..hehehe..disebabkan kami ni dtg mengejut n waktu lunch pula tu, diorg swoh mkn skali..ktorg sbnrnya (aku sorg je actually) da ada plan mkn kt tmpt len..tp opah ngah swoh gk mkn kt umh dia..dia ckp t ktorg mrajuk pula..comel la opah ngah neh..diorg da la ada tetamu..segan pule..ekkekeke..tp aku mkn la skit coz lauk dirg mcm skit tkot xckop lak..ada lg yg xmkn..n lg pon aku sbnrnye nk smpn space..nk jugak mkn kt tmpt tu..da byk kali ayh cancel..arini nk jugak..!!

Nk dijdkan cter, ayh t'pakse la ikotkan prot aku ni yg nk mkn ciken chop (ayh ckp kt tmpt tu sdp)..tmpt tu kt rest house kt Tapah..dekat je ng umah opah ngah..smpai sne mse nk cri meja, t'nmpk ank opah ngah..huahahahah..abes la..kantoi suda..pakcik tu tgor n tye, x mkn eh td..??...kikiki..apo nk dikato??diorg ckp da mkn, tp aku ni ha nk mkn sni..sbb da janji..ala, lg pon aku da ckp kt opah ngah ktorg da wt reservation kt kdai..sape swoh dia xnk caye..??hahaha...situasi sgt la menebalkan muka kerana ciken chop..

Mak ckp aritu besday abang tp aku pulak yg mkn besa..smlmnye ayh blanje kfc..da dia tye, aku nk aje..aku suggest kt ayh bli la kek..so, smpai je sni, ktorg singgah bli kek..maka aku n mak diberi mandat utk memilih..dan inilah kek yg m'jd plhn kami utk abang yg b'umur 25 tahun..eh, ke 26..??






tadaa...inilah dia kek otomen..nmpk x otomen cinonet tu..??


Masa nk beli kek ni aku nmpk dia jual choco ball skali..aku amek 1 nk bli..dia da siap bungkus, mak byr n aku msok keta..dlm keta mak ckp pakcik tu bg choco ball tu FREE..huwaaa...pakcik t'baeeekkk..(^____^)

LOVE <3 PEACE ^^v ENJOY !!!

Wednesday, December 22, 2010

Redah Hutan_Sungai Chiling

Assalamualaikum...
Aku mmg akan b'kobar2 la klu bdk kls form 5 aku dlu nk wt reunion..ktorg xmen la jumpe kt KLCC ke, BB ke, Pavilion ke..ktorg punye reunion sume opkos kt utan..back to nature..i loooike..hihihi...



Diz time ktorg  serang Sungai Chiling..sg ni dkt Kuala Kubu Bharu..aku slalu lalu sne pon xtw kewujudan sungai neh...apedaa..?? agak merana la nk smpai kt air tejon tuh..kne redah 6 ank sungai..yg bg ak da mcm atok sungai da... batu beso2..tp redah tetap redah..xkn nk tggl situ sorg2..kes naya je..






Tp bila da smpai kt air tejon tu....huwaaaaa..mmg tamau blek..ni la 1st time aku jumpe air tejon yg xmcm shower depan mata aku...xpyh msok dlm air pon da sjok m'gigil..tp tu yg spoil..rupenye lemak aku ni still xckop lg..bwahaha..so, aku xbrape nk berendam coz air die sjok mcm kt Antartika..













Sume umor da lepas nk kawen tp perangai kalah budak2..nk wt mcm mane, kami suka jd bdk2...hihihi...




Perkara wajib aku kt sungai...men susun2 batu..nk beli lego kang kne gelak...batu pon jd la..dats all aku nk brag kt kome..kikiki...see ya next time..

LOVE <3 PEACE ^^v ENJOY !!!






 

Tuesday, December 21, 2010

Friend I Treasure

video 

Siap pon..bwahaha...tp simple nk mampos..ni pon pening pale nk wat..kikiki

As u can see..minah ni la BFF aku..org yg suka wt aku pening pale n org yg aku suka pening pale..n skrg pale aku da pening...atoiiii...

Mls nk taip pjg2..ni saje buat mse ni..
LOVE <3 PEACE ^^v ENJOY !!!